مشخصات کتاب:

نام کتاب: مسئله فقر و امنیت غذایی در ایران هزینه، کمیت و کیفیت خوراک خانوار‌های ایرانی بین سال‌های 1402-1385

تهیه و تدوین: پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر

مشخصات نشر: تهران، پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر‏‫، 1404

تألیف: عطیه وحید‌منش

ناظر علمی: محمد رضا واعظ مهدوی و مصطفی سمیعی‌نسب

چاپ نخست: فروردین 1403

شمارگان: 1500 نسخه

قیمت:  5.000.000 ریال

معرفی کتاب:

امنيت غذايي به جهت حفظ سلامت جسمي و رواني افراد ضروري و به پيشرفت جامعه كمك مي‌كند و مي‌تواند در راستاي ثبات سياسي و اجتماعي باشد و دستيابي به امنيت غذايي براي همه، به ويژه گروه‌هاي آسيب‌پذير، جهت دستيابي به وضعيت عادلانه و پايدار داراي اهميت است. در سال‌هاي اخير، عوامل اقتصادي همچون ركود و بيكاري، بحران‌هاي زيست محيطي مانند تغييرات اقليمي و كاهش منابع طبيعي، و چالش‌هاي اجتماعي مانند نابرابري، باعث افزايش ناامني غذايي در بسياري از كشورها شده اند. اين موضوع نه تنها سلامت جسمي و رواني افراد را تحت تأثير قرار مي‌دهد، بلكه مانع از دسترسي به آموزش و فرصت‌هاي اقتصادي مي‌شود و شكاف اجتماعي را عميق‌تر مي‌سازد و ناپايداري اقتصادي و اجتماعي را موجب مي‌شود. جوامع مبتلا به ضعف در تأمين امنيت غذايي، با مشكلاتي از جمله كاهش بهره‌وري نيروي كار، افزايش هزينه‌هاي بهداشتي و حتي بروز مشكلات اجتماعي و جرائم مواجه خواهد شد. اين مسئله نشان دهنده نياز فوري به سياست‌گذاري‌هاي كارآمد و برنامه‌هاي حمايتي است كه از طريق آن بتوان به كاهش فقر و افزايش امنيت غذايي پرداخت. 

فهرست مطالب

سخن ناشر
پیشگفتار

مقدمه دكتر محمدرضا واعظ مهدوي
مقدمه

فصل اول: وضعيت هزينه‌هاي خوراكي خانوار در ايران

فصل دوم: كميت خوراك خانوار: وضعيت كالري دريافتي

فصل سوم: سبد مطلوب غذايي

فصل چهارم: كيفيت خوراك خانوار در ايران

فصل پنجم: كيفيت خوراك در خانوارهاي داراي دست كم يك كودك زير 6 سال

فصل ششم: نتيجه گيري و پيشنهادهاي سياستي

منابع